Aarden, letterlijk, op je Blote Voeten

Heb je vaker de behoefte om een time out te nemen en te ontspannen in je lichaam? Even uit je hoofd en met je beide voeten de grond onder je te voelen? Dit heet aarden, en het kan ontzettend veel betekenen voor je algemene welzijn.

Aarden; wat is het precies, wat doet het voor je, en hoe doe je het?

We kennen allemaal de term 'aarden' vanuit de elektriciteit, wat het weghalen van de overmatige elektrische lading van een object betekent door het letterlijk met de Aarde te verbinden. 'Aarden' is ook het weghalen van overmatige emotionele lading doordat je te lang vertoeft in de non-fysieke dimensie van gedachten.

Voelen in plaats van denken

Ons dagelijkse leven is nogal visueel ingesteld. We turen met zijn allen heel wat uren op een scherm van computer of telefoon. Deze manier van leven stimuleert onze gedachten, en we gaan ons ook meer identificeren met onze gedachten. Hierdoor kan het gebeuren dat de gedachten je overnemen in plaats van dat jij de gedachten denkt. Door te aarden draai je dit weer om, en ben je rustig aanwezig in het moment.

 

Het uitwisselen van energie tussen je fysieke lichaam en de electro magnetische velden van de Aarde is erg belangrijk. Niet alleen voor de opname van prana, levensenergie, maar ook voor je lichaam om energieën in je systeem los te laten die overtollig zijn of ververst dienen te worden. Hoe meer je verbonden bent met de Aarde en in die zin gegrond bent, hoe meer je in staat bent om bewust in andere dimensies aanwezig te zijn en via je andere multidimensionale aspecten informatie op te halen. Dit laatste heeft de potentie van een heel blog over dit onderwerp, hier zal ik op een later moment op ingaan.

Nieuwe Aarde mens en hooggevoelige mens

Aarden betekent volledig aanwezig zijn in je fysieke lichaam, en is met name belangrijk voor de nieuwe Aarde mens en hooggevoelige mensen. Veel mensen voelen zich vaak gespannen en onveilig in hun lichaam, speciaal in hun basis, het wortel chakra, waarmee je met de Aarde verbonden bent. Het kan veiliger voelen voor je om je niet te verbinden met je lichaam vanwege ervaringen of trauma's uit het verleden, en te vertoeven in andere dimensies en universa. Maar juist als je je onveilig voelt in je lijf, gespannen bent, overwerkt of gehaast bent, boos, onhandig, of paniek voelt, is aarden de perfecte remedie. Het haalt je uit je herinneringen en gedachten, in je lichaam, en in de stabiliteit en veiligheid van het huidige moment. Je ankert jezelf via je fysieke lichaam in het nu.

Maar het doet nog veel meer. Ons lichaam en ons brein is elektrisch, en ons bewustzijn is een oneindige stroom van energie die vergelijkbaar is met elektriciteit. De oppervlakte van de Aarde is negatief geladen, wij hebben deze negatieve lading nodig voor de ondersteuning van ons lichaam, van onze organen en weefsels, en onze lichaamsfuncties. Als ons lichaam niet voldoende kan ontladen dan ontstaan wat genoemd wordt 'stille ontstekingen'. Dit zijn ontstekingen die zich nog niet gemanifesteerd hebben als een ziekte. Niet of niet voldoende aarden is de oorzaak van ontstekingen waardoor ziekten ontstaan als kanker, de ziekte van Alzheimer, hartproblemen etc.

Hieronder volgen tips om te aarden;

 • • op je blote voeten buiten lopen, dit is misschien wel de simpelste en meest effectieve manier om te aarden. Ook op de Aarde zitten en je handen en voorhoofd op de grond leggen helpt. Het brengt je meteen in balans en je slaapt beter. Ik begrijp nu waarom ik zo dol ben op kamperen. Je maakt met je hele lijf contact met Moeder Aarde, en het doet zo goed! Want vergeet niet, wij lopen vaak de hele dag op rubberen zolen, wat niet natuurlijk is.

 

 • • eet planten die onder de Aarde groeien zoals aardappelen, wortelen, bieten, radijzen, pastinaken enz. En zoveel mogelijk verse groenten en fruit, deze geven je immuunsysteem een boost, je brein werkt beter, je bent helder. Je lichaam is meer basisch en blijft meer in balans, want virussen houden juist van een hogere zuurgraad.

 

 • • breng je aandacht in je lichaam, en focus op voelen in plaats van denken. Je kunt bijv. een innerlijke scan van je lichaam doen. Ga rustig zitten of liggen en breng je aandacht in je tenen, dan in je voetzolen, je enkels, en ga zo langzaam naar boven door je hele lichaam tot en met je kruin. Observeer hoe je lichaam voelt in dit moment, misschien zie je beelden. Je hoeft hier niets mee als alleen maar erbij aanwezig te zijn. Want alle aandacht in het moment in je lichaam zal je gronden in je lijf in het hier en nu.

 

 • • gebruik aardende stenen zoals rode koraal, obsidiaan, onyx, tijgeroog, zwarte opaal, zwarte toermalijn, rode jaspis, robijn, pyriet, rookkwarts of hematiet.

 

 • • neem een bad met zeezout, je kunt ook aardende stenen in het water leggen.

 

 • • gebruik klank, het liefst door jezelf gespeeld of gezongen omdat je dan de geluidsvibraties direct in je lichaam kunt voelen gaan. Je kunt tonen met je stem of neuriën, begin op een relatief hoge toon en zak naar beneden terwijl je voelt wat de tonen in je lijf doen. Misschien voel je iets in je maag of darmen, en blijf lager zingen of neuriën tot je het in je staartje of bekkenbodem voelt en hou deze toonhoogte een tijdje aan.

 

 • • meditaties of visualisaties om te gronden. Er is heel veel online te vinden, kijk wat je aanspreekt en wat werkt voor je. Het kan fijn zijn om je voor te stellen dat je een boom bent met diepe wortels die de Aarde ingaan. Zelf vind het prettig om verbinding te maken met het centrum van de Aarde en op een inademing vanuit dit punt de energie omhoog te halen mijn lichaam in. Bij het uitademen zet ik de intentie om eventuele blokkades los te laten, terwijl  mijn voeten wortels hebben die stevig op en in de Aarde staan.

 

 • • draag aardende kleuren of visualiseer ze, zoals rood(wortel chakra), bruin of zwart.

 

 • • gebruik essentiële oliën voor je zintuigen; cederhout, rozenhout, vetiver, sandelhout, cypers, ylang ylang,  patchoeli, mirre, kamille, lavendel. Je kunt ook zelf een spray maken door een glazen of metalen fles te vullen met mineraal water, je kunt er een paar aardende kristallen en oliën in doen, en op je lijf spuiten.

 

 • • omring je of breng tijd door met mensen die gegrond zijn!

 

 • • fysieke inspanning of oefeningen, (hard-)lopen, buiten in de natuur zijn.

 

Gratis sessie

Heb je moeite met aarden, met goed in je lichaam zitten, of spanningen en ongemakken in je lijf? Zit je veel in je hoofd en draai je in kringetjes rond? Je kunt al je vragen stellen in een gratis resultaat sessie per Skype van een half uur. Ik zal je gegarandeerd minstens 2 tips geven waarmee je meteen aan de slag kunt. Elke maand geef ik 4 gratis sessies weg, pak je kans en mail naar info@rozedraak.nl voor een afspraak,

ik wens je veel Aard-plezier!
Rozemarie x

 

ps 1: E-book met 5 Gouden Tips

Heb je mijn e-book met '5 Gouden Tips om op elk moment rust te vinden in je lijf' al gedownload? Je kunt je gratis exemplaar ontvangen door je hier in te schrijven.

ps 2: 10x Facebook Live

Op mijn Facebook pagina Pink Dragon staan 10 korte video's die betrekking hebben op de Nieuwe Aarde Mens. Onderwerpen zijn o.a. 'Wanneer ben je ook zo'n type'?, 'Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de Nieuwe Aarde Mens en de Hoogsensitieve Mens?', 'Voordelen van hooggevoelig zijn!', 'Tips voor hooggevoeligheid', ' Wat is het verband tussen je DNA en je intuïtie?', 'Je Innerlijke Kind' , 'Wat is Thuiskomen precies?' etc. 10 Dagen achter elkaar staat er een filmpje op mijn pagina Pink Dragon, de eerste is op 2 februari geplaatst. Vind je ze ondersteunend, interessant, informatief? Geef mijn pagina a.u.b. een like, dank je wel alvast!

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.