De Baarmoeder – plek van Creatie en geboorte van Leven

Ik ben er laatst eens voor gaan zitten om me af te stemmen op mijn baarmoeder. Het was verrassend hoe nieuw het voelde, omdat ik me realiseerde dat het een tijdje geleden was sinds ik me in mijn verbinding met haar verdiept had. Als ik het woord ‘baarmoeder’ laat inzinken kom ik bij een zwart gat terecht waaruit alles ontstaat. Bij toeval lees ik over de duisternis die in oude matriarchale culturen symbool staat voor de functie van de baarmoeder, waarin de nieuwe schepping ontvangen en gedragen kan worden.
 

Collectieve veld

Baarmoeder 1

Ik kon ook voelen wat er energetisch aan mijn baarmoeder kleefde van het vrouwelijke collectieve veld. Geen fijn gevoel in eerste instantie. Verwarring, pijn en angst. De generaties voor mij lieten zich ook horen. Een hele vrouwenlijn, met daar achteraan een mannenlijn, die erop aandrongen dat ik hun energie, en de mijne, ging opschonen. Ze hadden lang genoeg gewacht, zeiden ze, toe maar, het kan ons niet snel genoeg gaan.
 

De Rite van de Baarmoeder

Een duidelijk signaal om met mijn baarmoeder aan de slag te gaan. Niet lang daarna stuit ik op ‘de Rite van de Baarmoeder’. Een vanuit Zuid-Amerika geïnitieerde rite die voor het eerst in 2014 aan 200 vrouwen in Noord-Amerika werd gegeven en zich sindsdien als een olievlek over de aarde uitspreidt, want alle vrouwen die de rite ontvangen hebben kunnen hem op hun beurt weer doorgeven aan andere vrouwen.
 

Vrouw zijn

Ik weet niet hoe het voor jullie vrouwen is maar ik heb als opgroeiend meisje nooit een goed voorbeeld gehad of geleerd hoe je als vrouw gezond in je kracht kunt staan. Met veel vallen en opstaan begin ik er een beetje achter te komen. En jullie mannen, hebben jullie een goed voorbeeld gehad hoe het is om volledig man te zijn?
Vrouw zijn is krachtig en oneindig zacht en kwetsbaar tegelijk, een fantastische combinatie, een ultieme combinatie. Wel eentje die wat van je vraagt als je deze wilt neerzetten.
 

Androgyn

Onderbewustzijn

Allereerst vraagt het om alle beelden, ideeën en overtuigingen los te laten van wat vrouwelijk of mannelijk is. Ik wil je dan ook uitnodigen om bij jezelf na te gaan hoe het bij jou zit. Leef je vanuit je authentieke mannelijke en vrouwelijke energie? Heb je je aangepast, en in hoeverre? Wat is jouw waarheid? Vaak heb je hierbij spiegels nodig van de buitenwereld.

Ik heb in mijn leven gemerkt dat de beelden en opvattingen hierover heel heel diep zitten. Diep in het onderbewustzijn van het collectieve veld en van mensen individueel. Zelfs bij mensen die over het algemeen heel bewust door het leven gaan.
 

Zeeman
 

Co-creatie

Ik vind het ongelofelijk fascinerend dat we onszelf weer helemaal kunnen uitvinden in deze tijd. Iedereen bestaat uit een balans van mannelijke en vrouwelijke energieën. In de tijd van Lemurië en Atlantis waren er geen beperkende labels en rollen voor vrouwen en mannen, er was geen scheiding. Iedereen creëerde, co-creëerde en deelde samen.
 

Walvissen en dolfijnen

Wat er in deze tijd aan het gebeuren is, is dat de Goddelijke mannelijke en Goddelijke vrouwelijke energieën weer aan het integreren zijn. Het is nodig dat alle kwaliteiten erkend en geleefd worden, in gelijkwaardigheid en elkaar versterkend. Dit is een van de boodschappen van de walvissen en dolfijnen, ze helpen ons herinneren, zij hebben deze energieën nog steeds helemaal geïntegreerd.
 

Moeder Aarde

De dolfijnen en walvissen zijn in vele opzichten een voorbeeld voor ons. Ze zijn hier om de frequentie van Moeder Aarde te ondersteunen en te stimuleren, door hun aanwezigheid in de wateren en door te zingen. Ze werken met Moeder Aarde, ze zingen voor haar, helen haar en brengen haar in balans. Dit is een andere boodschap van hun aan ons: 'Heel je emotionele lichaam, je pijn/boosheid/angst, en heel Moeder Aarde. Zij is een afspiegeling van jou, je bent deel van haar.'
 

De Rite

Terug naar de Rite van de Baarmoeder. De Rite is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als ook een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. De rite is mooi van eenvoud en kracht. Je staat er ten eerste bij stil hoe je baarmoeder er aan toe is, en wat je persoonlijke verbinding met haar is. Daarna breng je in je bewustzijn wat je wilt loslaten of transformeren, en wat je wilt realiseren en integreren in je leven. Hierbij staan 2 zinnen centraal:
 
De Baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.
 
Eenvoudig en heel effectief. Ik kijk ernaar uit de rite door te geven aan andere vrouwen.

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.