Contact met Bomen

Chêne Ange, Caroline du Sud

 

De afgelopen weken ben ik intensief met een groepje Bomen bezig geweest om mij open te stellen en contact met ze te maken. Nu doe ik dat wel vaker op plekken waar ik op dat moment ben in de natuur, en voel dan meestal hoe het met de Boom gesteld is en wat hij/zij voor wisselwerking heeft met zijn/haar omgeving. De manier waarop een Boom aanwezig is en zijn/haar energie is altijd een inspiratie voor me.

Deze keer was ik op een plek in het buitenland waar ik regelmatig verblijf, en er staan 3 Bomen achter in de tuin. Ik was verrast doordat meteen bij het eerste contact imprints binnen kwamen met informatie en persoonlijke details over de mensen, inclusief mezelf, die regelmatig op deze plek verblijven. Zo had ik het nog niet eerder gevoeld. Een van hen heeft een heel open verbinding met Midden Aarde. Ook hun verbinding en netwerk met andere Bomen en Bossen op Aarde en het Sterrenstelsel was voelbaar.

Het gaat dus beide kanten op, ik voel de Boom in, de Boom voelt mij in. Dit is een verbinding op meerdere niveaus, het voelt als contact op zielsniveau van bewustzijn tot bewustzijn. Ook nu ik weer thuis in Nederland ben is het contact er. Het is zo duidelijk dat we verbonden zijn met alle levende bewustzijnsvormen via het universele energetische veld, het zero point field, of hoe je het ook maar noemen wilt. Plek speelt geen rol, we zijn Een, zowel fysiek als in een andere vorm of dimensie.

Bij het afscheid vroeg ik om een boodschap, en die kreeg ik: Shine & Be Love.

ps; wat zijn jouw ervaringen in het contact met Bomen? Ik hoor het graag!

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

7 gedachten over “Contact met Bomen”

 1. Hai lieve Rozemarie, ik wandel ook heel graag door het bos, op de hei, langs bosrand vol met berkjes..en heel opvallend…is er op sommige plekken steeds hetzelfde ‘gevoel’….bij een berk, vrij aan het begin van mn ‘route’ voel ik meteen intense vreugde.. (die raken aan essentie, kind, open)..transparante aanwezigheid, schoonheid …..bij een berk verderop is dat anders…sommige stukken voelen ook niet perse blij
  …het is nog ontdekken voor me, ook hoe te verstaan en vertalen……liefs, Janine

  Beantwoorden
 2. Geweldig Janine, dank voor je reactie, ik maak uit je verhaal op dat je ook verschil voelt per boom, soms is dat zo sterk dat het persoonlijkheden lijken. Ik ben in ieder geval enorm geïnspireerd dat wij als mensen steeds meer open staan voor de enorme intelligentie van de natuur, heel voedend en noodzakelijk voor onze groei, x Rozemarie

  Beantwoorden
 3. Hoi Rozemarie, ben ook steeds meer met bomen, en planten en dieren, contact aan het maken. Soms zoek ik het contact zelf op. Maar ook bijzonder vind ik wanneer ik erdoor wordt verrast. Laatst wandelde ik met onze hond een rondje in de buurt waar ik woon. De hond wilde even snuffelen op een stukje gras onder een boom dus ik liep met haar mee. Ik werd ineens helemaal omarmd door de energie van de boom. Alsof ik opgenomen werd in zijn/haar energieveld en heel veel liefde en troost kreeg, iets wat op dat moment ook best welkom was 😉 De boom voelde wat ik nodig had en gaf het me zomaar spontaan. Was een mooie, nieuwe ervaring!

  Beantwoorden
 4. wow Heleen, kun je je voorstellen waar dit naar toe gaat? Hoe meer wij vanuit ons hart ervoor open staan, hoe meer de kosmos en de natuur zich opent, keeps me going! X Rozemarie

  Beantwoorden
 5. Mijn reactie is van wat andere aard:

  Daar voel ik nog zijn adem
  en hoor ik nog zijn stem.
  Onder de boom vind ik onze rust terug
  maar ook ons verlangen.
  De boom koestert onze woorden die niet konden klinken.
  De boom herbergt onze toekomst die niet heeft mogen zijn.
  Het is die boom die mij troost omdat hij dat niet meer kan.
  De boom waaronder ik zijn as uitstrooide.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.