De Nacht van de Vleermuis

24 Augustus is de nationale nacht van de vleermuis. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het past wel helemaal bij de energieën van deze tijd.

Wedergeboorte

De spirituele betekenis van de vleermuis is wedergeboorte. Je stapt als het ware uit je oude zelf met alle ideeën, overtuigingen en zienswijzen. Alsof je je oude huid aflegt.

Reïncarnatie

Het is typisch dat het zo speelt op dit moment in de individuele sessies die ik geef. Dit is energetisch waarneembaar op verschillende niveau's. Het gaat niet alleen om opruimen van oude ballast, er komt ook steeds meer aansluiting met kosmische energieën. Het lijkt nog het meest op een reïncarnatie tijdens je huidige leven. Het oude is zó niet meer passend of dienend, dat je niet anders kunt dan meegaan met wat zich aandient.

Oude patronen

Hoe uit zich dat? Het zijn vooral patronen die je je hele leven lang al leeft: Pleasen, je klein maken, je plek niet innemen, niet zeggen wat je werkelijk voelt uit angst dat...., jezelf opofferen, je energie weggeven, niet gaan staan voor wat goed voor jou is of voor wat je gelooft, over je grenzen (laten) gaan, je schikken naar anderen, oordelen over anderen en dus ook over jezelf, niet geloven in jezelf, waardering en goedkeuring van anderen nodig hebben, relaties in stand houden die uitgewerkt zijn, bang zijn om je plek te pakken en de dingen op jouw manier te doen ook al is er niemand die staat te juichen om je aan te moedigen, en kun je niet overzien waar dit naar toe zal leiden.

Ommekeer

Gaan wij mensen nu eindelijk uitdijen? Staan we het onszelf eindelijk toe? Wanneer vleermuis in je leven verschijnt betekent dat een belangrijke ommekeer in je leven. Je laat het oude achter je en begint aan iets nieuws. Het is tijd om bepaalde angsten onder ogen te gaan zien, en blokkades en maskers af te werpen. Ze zegt: "Laat je niet door oude patronen tegenhouden van je ware bestemming. Gebruik de talenten die je hebt meegekregen om vooruit te gaan. Oude ballast is niet meer nodig, het houdt je alleen tegen".

Sta er eens bij stil bij deze nacht van de vleermuis en ga na wat dit voor jou kan betekenen. Vleermuis is een symbool van de dood van een deel van je die je hogere roeping niet meer dient. Deze verandering kan pijnlijk en soms angstig zijn. Je referentiekaders van hoe je jezelf kent vervagen, en verdwijnen uiteindelijk. Maar weet dat als je het omarmt het universum alles in het werk zal stellen om deze veranderingen zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.

Wil je hier graag begeleiding in hebben? Je hoeft dit niet alleen te doen. Neem contact met mij op via info@rozedraak.nl, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen,

hartegroet,
Rozemarie

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.