De Nieuwe Aarde Mens

Het begrip nieuwetijdsmens is al aardig ingeburgerd, en toch, het voelt als een ouderwetse term. Het is begonnen met de nieuwetijdskinderen die in steeds grotere aantallen de laatste decennia geboren worden. Ze komen in alle kleuren van de regenboog, en er wordt aan elk soort een label opgehangen; sterrenkind, kristalkind, regenboogkind, indigo etc. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat hun zintuigen, voelen, horen en zien, enkele dimensies dieper gaan dan de gemiddelde mens. Hun DNA is net iets meer geopend waardoor hun hersenhelften, het creatieve en het analytische brein, meer in balans zijn. (Hier zal ik in een later blog op terugkomen.)

Transitie

Door de eeuwen heen zijn er altijd nieuwetijdskinderen geboren. Ze passen niet meer in de bestaande maatschappelijke structuren wat betreft scholing, werk, politiek, milieu etc. Deze kinderen komen met een missie, en die heet verandering. We zitten als mens middenin een transitie van de macht en kracht buiten jezelf zoeken naar autonoom zijn, je plek innemen en je creatiekracht aanspreken. Van afgescheiden zijn, wat een zwaktebod is omdat we niet in staat zijn elkaar en elkaars talenten te dragen en te voeden, naar eenheid.

Kosmische precisie

Ik gebruik graag de term Nieuwe Aarde Mens omdat deze voor mijn gevoel veel meer slaat op nu, en op de volwassen nieuwetijdskinderen die enkele decennia geleden naar deze Aarde zijn gekomen. Als je dit leest is er een grote kans dat jij ook hiertoe behoort. Je herkende jezelf vaak niet in de omgeving en in de mensen waar je bij terecht kwam, met als gevolg dat je niet goed hebt kunnen wortelen. Je hebt altijd een ontheemd gevoel gehad en bent voortdurend op zoek geweest naar waar je dan wél thuishoort. Want deep down weet je dat je iets komt brengen, juist nu, en dat je komst naar deze Aarde met kosmische precisie getimed is.


Wat betekent het om nieuwe Aarde mens te zijn?

Deze zoektocht voelt voor mij alsof ik Han Solo (Starwars) ben die met zijn ruimteschip verschillende werelden en beschavingen aandoet. Vaak herinner je je nog waar je vandaan komt, de atmosfeer en de energieën van de sterren en de planeten. Het voelt als heimwee en je verlangt naar huis. Deze oudere generatie nieuwetijdskinderen hebben vaak zelf hun weg moeten zien te vinden, en vanuit deze positie heb je de neiging je te willen aanpassen. Wat maakt dat je niet goed in je lichaam zit. Je bent niet goed geland in je lijf, en niet optimaal verbonden met de magenetische velden van de Aarde. Je raakt afgesloten van jezelf en je omgeving waardoor je juist die kwaliteiten waarmee je incarneerde niet inzet of verbergt.

Besluit

Ik hoor je (mijzelf incluis) verzuchten, wie en wat ben ik nou eigenlijk? Waarom ben ik zo anders?
Voor het antwoord is het nodig dat je een keuze maakt, dat je een besluit neemt wie je wilt zijn.
De kern hierbij is je fysieke lichaam, dit is je anker in dit leven. Om helemaal aanwezig te zijn is het nodig om goed in je lijf te zitten. Jij bent de verbinding tussen de Aarde en de Kosmos. Het enige wat er toe doet is, in hoeverre sta je jezelf toe een kanaal te zijn? Anders gezegd in hoeverre ben je bereid en in staat om je verhaal los te laten? Je verhaal dat zijn je overtuigingen, je conditioneringen, je vasthouden aan pijn, trauma’s, houdingen, status, verdedigingsmechanismen, angsten, vul het maar in.

GPS

Onmisbaar hierbij zijn je gevoelens, deze geven je richting aan. Dit is je GPS, je navigatie systeem. Je gevoelens (niet je emoties) wijzen je de weg. Voelt iets goed en licht, en voel je dat je uitdijt? Dan hoort het bij je, en ben je uitgelijnd met je Hogere Zelf. Voelt iets niet goed en zwaar, en voel je iets in jou samentrekken? Neem dan een andere afslag.

Je kunt je herinneringen, als je die hebt, en je diepe innerlijke weten wie je bent inzetten als motivatie om te willen landen, om volledig te incarneren. Want ook dit is een keuze. Wat kies jij?

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.