Het Geheim van Klank en Geluid – deel 1

Multi-dimensionaliteit

Voordat ik meer ga vertellen over klank en geluid wil ik als eerste graag het begrip multi-dimensionaliteit uitleggen. Voor veel mensen is dit een ongrijpbaar iets, en er komen vaak vragen over. Het is niets anders dan dat alles wat wij waarnemen uit meerdere lagen bestaat, die dichter of fijner van trilling zijn.
Met ‘alles’ bedoel ik alles wat wij met onze dagelijkse zintuigen horen, proeven, zien, voelen en ruiken. Voordat iets kan bestaan in onze dichte materie, in de 3de dimensie, is het al gevormd en aanwezig op een energetisch niveau. Dat geldt voor planten, mensen, dieren, je boekenkast, de Aarde enz.

Klank en Geluid

Waarom is het zo fascinerend om met klank te werken?
Daar zijn meerdere antwoorden op mogelijk:


1 Geluid of klank is een drager van bewustzijn. Als jij bijvoorbeeld met je stem geluid maakt, dan zit alle informatie over jou in je geluid verpakt. Jij zit als energetisch pakketje verpakt in de klank die je maakt. In dat pakketje zit opgeslagen hoe het met jou op dat moment gesteld is, op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel gebied.


2 Andersom werkt het dus ook; jouw fysieke en subtiele lichamen worden beïnvloedt door geluid van buitenaf, of dat nou bewust of onbewust geproduceerd wordt. Dat kan verkeerslawaai zijn, muziek in de supermarkt (welbewust gebruikt om jou meer te laten kopen), het snorren van een kat op je schoot, iemand die geïrriteerd tegen je praat, je partner die iets heel liefs zegt, muziek waar je van houdt die je bewust draait, en ga zo maar door. Het heeft allemaal invloed op je gemoed, je zenuwstelsel en je gezondheid.3 Klank en geluid zijn bij uitstek multi-dimensionaal. Alles bestaat immers uit vibraties en frequenties, uit elektronen die d.m.v. liefde en bewustzijn een bepaalde vorm aannemen. Klank en geluid zijn zo krachtig omdat ze ‘zoef’ op hetzelfde moment door alle dimensies heen snijden, en jouw direct aanraken op vele niveau’s of lagen. Ze gaan voorbij aan je linker hersenhelft, jouw verstand dat denkt en analyseert, en raken niet alleen je fysieke lichaam, maar ook al je subtiele lichamen, je DNA en je ziel. M.a.w. de kern van wie en wat je bent.

DNA

Het onderwerp DNA is erg fascinerend. Het wordt steeds duidelijker dat ons DNA een mix is van verschillende kosmische (aardse en buitenaardse) rassen. Ook ons DNA, onze bouwstenen die alle informatie over ons bevatten, zijn trilling en zeer ontvankelijk voor geluid. Door planetaire invloeden en doordat de Aarde in trilling verhoogt, wordt ons DNA wakker gemaakt, waardoor wij ons steeds meer gaan herinneren wie we zijn. Dit onderwerp is zo veelomvattend dat ik hier in een volgend blog op doorga.

Essentie

Wat ik nou zó geweldig vind is dat je puur met je stem, of een instrument, tot in de essentie van de materie zoveel in gang kunt zetten. En dat alleen door je bewustzijn, je intentie, en klank te gebruiken. Iedereen heeft dit in huis.

Inheemse culturen

Alle oorspronkelijke culturen gebruiken dit, omdat ze de kennis in hun genen hebben en weten dat ze op elk niveau van de schepping, de gemanifesteerde wereld, invloed uit kunnen oefenen. Zoals de Aboriginals die gebroken beenderen helen door te zingen. En sjamanen uit verschillende culturen die contact maken met andere werelden of dimensies door te ‘journeyen’, reizen d.m.v. geluid.

Hart energie


Een tijdje geleden vertelde Peter, een bevriende muzikant, dat een vriend van hem zwaar ziek in het ziekenhuis lag. Ze besloten met een groepje vrienden, allen muzikant, naar hem toe te gaan en bij zijn bed te gaan spelen. Gewoon om hem een hart onder de riem te steken. Een week later was de zieke zover hersteld dat hij naar huis mocht. Iedereen was stomverbaasd. ‘ Wat denk je, zou dat spelen invloed hebben gehad?’, vraagt Peter aan mij. Stel je voor, je beste vrienden staan bij je bed met open harten voor je te spelen. Wat denk jij?

Intentie

Het gaat vele malen verder dan met je fysieke oren luisteren, je hele systeem wordt aangeraakt. Intentie is hierbij belangrijk, dit geldt voor zowel de gever als de ontvanger van geluid. En dan bedoel ik niet vanuit je wil, maar een intentie vanuit je Hogere Zelf, dat datgene mag gebeuren voor het hoogste goed van iedereen. Want wat er in feite gebeurt is dat door vanuit een neutrale zuivere intentie geluid te maken, alle deeltjes of elektronen in het veld hun natuurlijke balans weer gaan opzoeken, als dat nodig is. That is all.

Jouw meesterschap

Op 16 & 17 juni 2017 gaan we stoeien met deze materie in de Masterclass Helen met Klank. Het is voor zowel professionals, coaches, healers en trainers, als voor iedereen die wil ervaren wat er met zijn/haar klank en geluid mogelijk is. Op jouw manier. Er is slechts plek voor 12 deelnemers, en voor de vroegboekers is er een mooie korting als je je vóór 20 mei opgeeft. Lees hier alle informatie, en voor opgave mail s.v.p. naar info@pinkdragon.nl.
Ik verheug me!

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.