Hard werken of geïnspireerd werken?

Ik ben er weer ingestonken. Ongelofelijk maar waar. Ken je dat? Dat hele oude ingesleten patronen waarvan je dacht dat je ze nu toch echt achter je gelaten had, nog een keer in alle glorie voorbij komen?

Voor mij is dat het thema ‘hard werken’. Ik vermoed dat het niet onbekend is bij velen van jullie. Wat is het toch een hol en loos begrip. Hard werken, voor wie en voor wat?

Inspiratie

Als je geïnspireerd bezig bent bestaat zoiets als ‘hard werken’ niet. Je bent lekker bezig en zit in een flow. Tot je wat moet eten, even moet rusten, of tot je inspiratie voor dat moment op is. Je neemt een pauze en gaat weer door. Omdat het leuk is, fijn is, bij je hoort en iets is wat je niet kunt laten om te doen.

Hard werken

Wat is ‘hard werken’ dan? Doorgaan terwijl je je gedeeltelijk voor jezelf afsluit. Omdat je dat zo geleerd hebt, omdat je een deadline moet halen, omdat dat de norm is, en door de buitenwereld gewaardeerd wordt. Maar als je niet zorgt dat je in balans blijft, d.w.z. je ziel voedt met dingen waar je van houdt en je je mee kan opladen, dan loopt het spaak. Het is op, het licht gaat uit, je hebt geen energie meer.

Ruimte

Wat er gebeurt is dat je je afsluit voor je eigen ruimte en ritme die je lichaam en ziel nodig hebben om in te gedijen. Deze ruimte is nodig zodat je levensenergie kan stromen, en je innerlijke wijsheid naar boven kan borrelen.

Een tijd geleden heb ik een wespennest bestudeerd. Ik hoorde een enorm gezoem rond een boom waar ik vlakbij stond. De wespen vlogen ijverig af en aan, onvermoeibaar, het was een drukte van jewelste. Het raakte me op dat moment dat ze volledig deden wat hun natuur was en wat ze te doen hadden. Een wesp is een wesp en doet als een wesp. Ik ben Rozemarie en kan alleen maar doen wat ik te doen heb. Wat dit inhoudt is aan mij om uit te vinden.

Verbinding

Verbinding blijven voelen met je fysieke- en gevoelslichaam is hierbij de belangrijkste factor. Ik weet niet hoe het voor jou is maar ik ben opgegroeid met het motto ‘als je hard werkt dan kom je er’. Het is van een andere tijd. Voor de hooggevoeligen onder ons werkt dit echt voor geen meter. Dit heb ik met vallen en opstaan moeten leren. Ik ging altijd door tot het gaatje. Ik had geen idee dat het, en hoe het anders kon. En als je het dan anders doet, heb je in eerste instantie het gevoel dat je zit te niksen. Het is wennen.

Innerlijke kind

De ruimte die ik eerder noemde is voor je innerlijke kind. Hij/zij heeft dit nodig om te spelen, te onderzoeken, te kijken en zich te verwonderen. Juist hij of zij staat zo dicht bij die Bron in jou. Door hem/haar worden je creatieve ideeën voelbaar en zichtbaar. Speelruimte is zo essentieel, juist voor ons volwassenen.

Multidimensionale velden en kracht

Het is zelfs hoorbaar als ik klank maak, vooral via mijn contrabas. Als ik speel vanuit een open staat van zijn, vanuit zachtheid en in verbinding met mijn multidimensionale velden, dan gaat mijn bas steeds meer zingen. Je kennis komt tot je vanuit je multidimensionale velden. Deze velden voeden je lichaam, geest en ziel met licht, liefde en levensenergie. Dit heb je nodig om je missie vorm te geven op Aarde. Juist die openheid, kwetsbaarheid, en zachtheid, in verbinding met al je zelven en subtiele lichamen genereert een enorme kracht.

5de Dimensie

Dit is een staat van zijn die we volledig kunnen leven in de 5de dimensie. Zolang we daar nog niet 24/7 zijn, blijft het goochelen met jezelf openen en gedeeltelijk sluiten op momenten dat dat beter voelt. Het is aan jou om je ruimte te creëren waarin de verbinding tussen je gevoel, je fysieke lichaam en je multidimensionale ziel maakt dat je kunt gedijen en uitdijen. Zodat je jezelf en de wereld kunt verrassen met ideeën en een weten waarvan je niet wist dat het in je zat.

Wat zijn jouw ervaringen hiermee? Wat betekent hard werken voor jou? Wil je hieronder je reactie geven?

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

4 gedachten over “Hard werken of geïnspireerd werken?”

 1. Hallo Rozemarie,
  Jouw delen is voor mij treffend en her-ken-baar…
  We krijgen voorgeleefd wat zogezegd belangrijk en waardevol is. Hard werken, presteren, actie, veel actie, continue “aanstaan”…Hier heb ik altijd “last” van gehad. Het was niet mijn ware natuur.
  Ik ben er in mee gegaan, je weet niet beter/anders, denkt dat dat “normaal/gewoon/waar” is, dan tel je mee, dan ben je van waarde, sterk en zoveel meer… Zo niet dan ben je zogezegd “zwak”, niet van waarde, val je buiten de groep en word je afgewezen. Allemaal aannames, tunnelvisies, die niet op waar-heid berusten…
  Die we zijn gaan geloven en voor waar zijn gaan aannemen, zoals zoveel…
  Je “moet” iets worden terwijl je alles al bent.
  Zoveel kinderen en mensen die hier last van hebben en er gebukt onder gaan. Ik voel ook de enorme programmaties in mij.
  In de rust, stilte, ruimte zit voor mij zoveel meer…Daar raak je je ware zijn en ware natuur aan…
  Je voelt en ervaart het in de natuur. Een bloem of boom groeit uit zichzelf. Er is niemand die zegt nu moet je groeien of die zich vergelijkt met de ander. Alles is UNIEK! Het is divers en een aanvulling op elkaar. Zo GAAF!
  En zoals het bedoeld is…

  Beantwoorden
  • Hoi Angelique, ja we zitten kennelijk allemaal nog vol met programma’s die niet meer werken. Ik heb eens een mooie quote ergens gelezen; ‘De natuur haast zich niet, en alles wordt volbracht’. Dank je wel voor je reactie

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.