Het Heilige Vrouwelijke naast het Heilige Mannelijke

Er is veel aandacht voor het vrijmaken en heringetreren van de Heilige Vrouwelijke Energie, zowel op persoonlijk als op collectief niveau. Dit gaat met vallen en opstaan. Veel opvattingen, overtuigingen, ideëen en geloven in ieder van ons bieden weerstand en geven zich niet zomaar gewonnen.

Dit is een natuurlijk proces, wat zich kan uiten in overcompensatie van de vrouwelijke of mannelijke kant. Ik bedoel daarmee dat om los te komen van de disbalans tussen de vrouwelijke en mannelijke energieën, het nodig is dat er iets in beweging gezet wordt om een nieuwe balans te bewerkstelligen op alle niveaus. En dan slaat de weegschaal in het begin vaak door naar één kant. Wij allen, zowel mannen als vrouwen, hebben te maken met deze disbalans, al is het alleen al als erfenis van een collectieve energie waarin we geboren zijn.

 

vrouwonderaardeDe opkomst van het Heilige Vrouwelijke

Er wordt veel aandacht gegeven aan de opkomst van het Heilige Vrouwelijke, en terecht. Maar wat er vaak gebeurt is dat de vrouwelijke energie zich gaat afzetten tegen de mannelijke energie. Alsof er iets bewezen moet worden. De ironie is dat dat afzetten gebeurt met mannelijke energie. Als voorbeeld; vrouwen proberen zich soms te bewijzen met mannelijke energie vanuit een minderwaardigheidsgevoel. Dit gebeurt doorgaans op een onbewust niveau. En dit is slopend, je raakt opgebrand. Het kan ook de andere kant opgaan; een overdreven uiten van je vrouwelijkheid.

 

Verwarring

Bij mannen is de vrouwelijke energie onderdrukt geweest. Ook bij hen kan er verwarring ontstaan bij het toelaten van hun vrouwelijke energie, want waar moeten ze zich nu mee identificeren? Beide geslachten worstelen hiermee. Maar er hoeft door niemand iets bewezen te worden, en er hoeft nergens tegen gevochten te worden. De kwaliteiten van het Heilige Vrouwelijke en het Heilige Mannelijke leven beide in ons. Waar het om gaat is dat je je authentieke Zelf leeft, los van alle overgenomen imprints uit je omgeving. Dan kom je op een gegeven moment op een punt dat je innerlijk je vrouwelijke en mannelijke energieën overstijgt en transcendeert naar androgyniteit. Terwijl je tegelijkertijd in je expressie naar buiten toe voornamelijk mannelijk of vrouwelijk bent, ongeacht of je een vrouwelijk of mannelijk lichaam hebt. En zelfs die expressie kan op verschillende momenten meer mannelijk of vrouwelijk zijn binnen een persoon.

 

weegschaalmanvrouw

Wat voelt natuurlijk voor jou? Dit is heel persoonlijk en dit kun jij alleen uitvinden en bepalen, van binnen naar buiten toe. Als ik terugkijk op mijn jeugd zie ik dat als kind mijn vrouwelijke en mannelijke energieën goed in balans waren. Gek genoeg werd dat lang niet altijd gewaardeerd. Het ging zelfs zover dat ik niet op de meisjestoiletten werd toegelaten. Ik voldeed kennelijk niet aan het algemeen geaccepteerde beeld van mijn omgeving hoe je je als meisje diende te gedragen en er uit moest zien, wat heel verwarrend voor me was. Het gevolg was dat ik me staande ging houden met mijn mannelijke energie, ten koste van mezelf. Het heeft me jaren gekost om weer in balans te komen. Het goede nieuws is dat het een katalysator geweest is voor mijn groei, in bewustzijn en in (zelf)Liefde.

 

Identificatie met bewustzijn

Bewust leven gaat over het overstijgen van identificatie en geslacht. En over identificatie met bewustzijn, met het ervaren van een bepaalde trillingsfrequentie, i.p.v. identificatie met je persoonlijkheid of lichaam. Dit heeft grote invloed op je leven en je relaties, en op hoe wij collectief tegen relaties aankijken. Maar het begint bij de relatie met jezelf, die is alles bepalend. Genoeg stof voor een volgend blog, en vergeet niet…..have fun while in the process!

 

Inspiratie: Bentinho Massaro, The Divine Feminine and the new paradigm of relationships

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.