Het Innerlijke Kind, Multi-dimensionaliteit, en Klank – deel 1

Het innerlijke kind, multi-dimensionaliteit, en klank.
Wat hebben deze 3 begrippen met elkaar gemeen, hoe relateren ze tot elkaar, hoe grijpen ze in elkaar?
En hoe speelt dit een rol juist in deze tijd?
 
Multi-dimensionaliteit
 
Het innerlijke kind en klank zijn in wezen multi-dimensionaal. Een dimensie is een veld met een eigen trillingsfrequentie. Multi-dimensionaal wil zeggen dat alles wat wij waarnemen uit meerdere lagen bestaat, die dichter of fijner van trilling zijn. Met ‘alles’ bedoel ik alles wat wij met onze dagelijkse zintuigen horen, proeven, zien, voelen en ruiken. Voordat iets kan bestaan in onze dichte materie, in de 3de dimensie, is het al gevormd en aanwezig op een energetisch niveau. Dat geldt voor planten, mensen, dieren, je bureaustoel, de Aarde enz.
 
Groei
 
Mijn passie is groei, en mijn middel is klank. Ik werk al mijn hele leven met klank, en geef ook les hierin. De laatste jaren voornamelijk aan therapeuten, coaches, en docenten die klank willen inzetten voor hun eigen werk. En aan iedereen die zijn horizon wil verbreden en de magie van klank wil ontdekken en ervaren.
 
Innerlijke kind
 
Het is opvallend hoe in deze cursussen telkens weer het innerlijke kind naar voren stapt en zijn/haar plek opeist. En het heeft gelijk, hij/zij is cruciaal in het werken en helen met klank, want hij/zij heeft de sleutel in handen naar alle dimensies.
 

 
 
 
Je kunt het innerlijke kind zien als een energetisch pakketje dat zeer aanwezig is in je buik, en dat, of je je er bewust van bent of niet, richting aan je leven geeft. Het is een graadmeter en kompas. Het is een verzamelnaam voor het kind in jezelf, dat bestaat uit de ervaringen van het kind dat je was in dit leven, en in alle parallelle levens, plus het pure onbeschreven blad, vrij van alle indrukken, wat in verbinding staat met de Bron in jou. Dit laatste is wie je WERKELIJK bent. Je draagt dit hele pakketje met je mee, het is altijd in jou aanwezig, en je staat ermee in verbinding via je gevoelslichaam. Het is van essentieel belang een goede verbinding met je innerlijke kind te hebben, en je bewust te zijn van wat er speelt in hem of haar. Het is je poort naar bevrijding, groei en vitaliteit. Én je verbinding met je sterrenafkomst en galactische, buitenaardse familie.
 
Knelpunt
 
Onze ziel is gefragmenteerd, en al onze delen in andere dimensies zijn geankerd in ons lichaam hier en nu. Je bent verbonden met deze delen via je gevoelslichaam. En hier zit het knelpunt, want voor velen van ons is het nog niet vanzelfsprekend om onbevangen in onze buik en bekken aanwezig te zijn. Vaak hebben we nog wat hinder van angsten, pijnen of boosheid die ons afgescheiden doen voelen van onszelf en van onze omgeving. We zijn maar gedeeltelijk met ons gevoelslichaam verbonden, en dus maar gedeeltelijk in ons lichaam aanwezig.
 
Als je dit niet in de gaten hebt of geen aandacht aan besteedt dan kan er een moment komen dat je bijvoorbeeld een burn-out hebt, depressief bent, of vaak moe en lusteloos bent.
 

 

Andere bedrading
 
We zitten in een overgang van het oude naar het nieuwe, van een 3 dimensionale naar een 4 dimensionale realiteit. Het nieuwe is er al, maar het kan verwarrend zijn voor ons, degenen die midden in die shift zitten. Want hoe doe je dat als je voor het nieuwe gekomen bent en anders bedraad bent, en je omgeving niet helemaal datgene reflecteert waarin je je thuis voelt?
 
Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat dit tot heel wat misverstanden kan leiden. Mijn helder voelen en horen als kind werden door mijn omgeving als gek, lastig of brutaal ervaren. Ik ging pas op latere leeftijd begrijpen wat een prachtige kwaliteiten ik in huis had door met mijn innerlijke kind aan de slag te gaan. Ik gaf het kind in mij de volle aandacht die het verdiende, en besloot mijn intuïtie als hoogste prioriteit en leidraad te nemen. En niet zozeer verstandelijk te redeneren maar via mijn lichaam te voelen wat de beste keuzes voor mij waren.
 
Uitlijning met je Hogere Zelf
 
Van kleins af aan wordt ons geleerd om ons aan te passen, om in een bepaalde collectieve mal te passen. Hierdoor ga je uit de verbinding met je lichaam, en speciaal je gevoelslichaam wat je nodig hebt om op je innerlijke kompas te kunnen varen. Hierdoor raakt je uitlijning met je levensdoel, datgene waarvoor je hiernaar toe gekomen bent, op de achtergrond, of verdwijnt soms zelfs helemaal.
 
In de praktijk komt het uiteindelijk neer op 2 keuzes:
Voelt iets goed of niet?
Waar wordt je blij van en ben je nieuwsgierig naar, en wat niet?
Waarvan expandeer je, en waar wordt je kleiner van en doet je krimpen?
Met andere woorden, ben je uitgelijnd met je Hogere Zelf, of niet?
 
Wat heeft dit met het werken en helen met klank te maken?
Dit kun je lezen in deel 2 van dit blog.

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

2 gedachten over “Het Innerlijke Kind, Multi-dimensionaliteit, en Klank – deel 1”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.