Je Innerlijke Kind en Je Levensenergie

 

Het innerlijke kind

Over het onderwerp innerlijk kind is al veel gezegd en geschreven. Toch blijft dit terugkomen en het lijkt actueler dan ooit. Hoe komt dat, en hoe zit dat?
 
Het innerlijke kind bestaat op vele niveaus of dimensies. Ik zie het als een energetisch pakketje dat zeer aanwezig is in je buik, en dat, of je je er bewust van bent of niet, richting aan je leven geeft. Het is een graadmeter en kompas. Het is een verzamelnaam voor het kind in jezelf, dat bestaat uit de ervaringen van het kind dat je was in dit leven, en in alle parallelle levens, plus het pure onbeschreven blad, vrij van alle indrukken, wat in verbinding staat met de Bron in jezelf. Dit alles draag je met je mee, is altijd in je aanwezig, en je staat ermee in verbinding via je gevoelslichaam. Het is van essentieel belang een goede verbinding met je innerlijke kind te hebben, en je bewust te zijn van wat er speelt in hem of haar. Het is de poort naar bevrijding, groei en vitaliteit.
 
PD_Inkind_01
 
Het innerlijke kind speelt nu weer extra op vanwege de tijd waarin we leven. Er is zoveel gaande, er zijn zoveel verschuivingen op planetair en kosmisch niveau dat we bij wijze van spreken bijna letterlijk uitgekleed worden. Niets kan meer ongezien blijven. Door de stijgende frequenties van de aarde kom je er niet meer mee weg om compromissen te sluiten die net even over je grenzen heengaan. Of om te blijven hangen in situaties die misschien comfortabel lijken, maar die je ontgroeid bent.
 

Valkuil

Degenen die hier het meeste last van hebben zijn hooggevoelige mensen, en dan m.n. de hooggevoelige vrouw. Deze tijd staat in het teken van verbinding via het hart, met jezelf, met anderen, en met wat je doet. Hier ligt echter een valkuil op de loer, want door de eeuwen heen is de vrouw afwezig geraakt in haar buik en bekken. De disbalans tussen de collectieve mannelijke en vrouwelijke energieën die ontstaan is door afwijzing van de vrouwelijke energie, door ongelijke waardering en agressie, heeft tot veel pijn geleid bij zowel mannen als vrouwen. Bij mannen door de vrouwelijke energie in henzelf niet toe te kunnen laten. Bij vrouwen door zich terug te trekken uit hun buik – en bekken gebied, waardoor de verbinding met hun natuurlijke buikkracht minder is, of zelfs verdwenen is.
 
Aangezien ik zelf vrouw ben wil ik me hier beperken tot de vrouw. Want voor haar is het heel belangrijk weer in alle rust in haar buik en bekken aanwezig te kunnen zijn. Dit is noodzakelijk om zich in alle vrijheid te kunnen verbinden met haar hart. Als haar buik leeg is, en ze niet aanwezig is in haar buik dan kan ze zichzelf niet begrenzen. Ze kan niet meer voelen waar zij zelf ophoudt, en waar de ander begint. Dit betekent dat ze zichzelf verliest, over haar grenzen gaat (of laat gaan), moe is, gefrustreerd, en steeds verder van zichzelf verwijderd raakt. Het gevolg is dat ze niet helemaal in haar lichaam aanwezig is, wat weer doorwerkt op haar aarding en gezondheid. De uitwisseling tussen haar lichaam en de magnetische energieën van de aarde, en de opname van prana zijn niet optimaal waardoor ze onvoldoende gevoed wordt.
 

Levensenergie

Het gaat hier om overleving. Veel vrouwen zijn ten dele afgesneden van hun levenskracht door de eeuwenlange boodschap dat ze minder waard zijn, niet goed genoeg zijn, anders moeten zijn. Hun innerlijke kind is miskend en getraumatiseerd geraakt. Hierdoor is gedeeltelijk hun licht uit hun lichaam gevloeid, en vertoeft een deel van wie ze zijn in andere dimensies omdat ze niet in staat zijn zichzelf helemaal te belichamen. Dit uit zich in zich emotioneel niet helemaal kunnen verbinden, of door zich juist helemaal te verliezen in anderen of in bezigheden.
 
Het is dus belangrijk bewust de verbinding aan te gaan met je innerlijke kind, en te voelen wat het nodig heeft en zelf die ouder te zijn. Dan pas kun je weer in volle verbinding met je lichaam zijn, en kun je je grenzen voelen en je ruimte innemen. Dit laatste is iets wat bij mannen van kleins af aan aangemoedigd en gewaardeerd wordt. Voor de meerderheid van de vrouwen is het best moeilijk, en op z’n zachtst gezegd wennen, om die ruimte in te nemen.
 
PD_Inkind_02
 

Je licht belichamen

De volgende stap is je zelf ten volle te waarderen en je eigen talenten te herkennen en erkennen, en deze neer te zetten. Het gaat hier om in het licht staan, je licht herkennen, je licht belichamen, en dan je plek claimen. Dat is nogal wat, dat gaat met vallen en opstaan, maar het is het waard. Je krijgt er geweldig veel voor terug. Allereerst jezelf, en je levensenergie, blijheid, je voelt de sjeu in het leven, spontaniteit, vrijheid en opwinding. Want als je je innerlijke kind integreert op alle lagen, fysiek, emotioneel en spiritueel, dan wordt het een bron van groei en vitaliteit. Door te zijn wie je bent, en dat is ALTIJD goed, draag je bij aan het geheel. Je bent een inspiratie, je staat de rest van de wereld toe ook zichzelf te zijn.

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

2 gedachten over “Je Innerlijke Kind en Je Levensenergie”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.