Manieren van luisteren

Graag breng ik het onderwerp 'luisteren' onder de aandacht. Voor mijn gevoel is de term 'luisteren' niet compleet. Luisteren en horen doe je met je hele lichaam, daar hoort ook 'voelen' en soms 'zien' bij. Het kan je enorm veel extra's opleveren als je aandacht geeft aan hoe je geluid en klank ontvangt, aan hoe geluid en klank door je lichaam en aura reist.

Je lichaam geeft het antwoord

Geluid en klank komen meestal via je oren in je bewustzijn. Zeker als je de klanken live ervaart, maar ook via een geluidsdrager of speakers. Tegelijkertijd vangen de subtiele meridianen in je aura de geluidsfrequenties op. Zo ook je hele lichaam; je organen, bindweefsel, bloed, botten enz. Hierdoor gebeurt er van alles op verschillende lagen in je hele systeem. Juist omdat klank je rechter hersenhelft stimuleert heeft het de potentie om een groots effect teweeg te brengen. De klanken gaan voorbij aan het analytische denken, je mentale lichaam, waardoor ze meteen op diepere niveau's in jou hun werk doen. Geluid en klank spreken je diepe innerlijke weten aan en laten je lichaam het antwoord geven. Blokkades worden letterlijk in beweging gezet en vastgeroeste patronen kunnen gemakkelijker transformeren, waardoor je mega snelle stappen kunt zetten.

Verschillende manieren van luisteren

Je kunt klank of muziek op verschillende manieren beluisteren. Ik geef hier een paar voorbeelden waarbij elk volgend niveau dieper in je systeem zal doorwerken:

Basis niveau
Volg met ontspannen aandacht de klanken of muziek en voel de energie ervan en wat het met je doet. Als je naar een opname luistert is het sterk aan te raden dit met een koptelefoon of oortjes te doen. Op deze manier is het geluid van de opname de belangrijkste input. Het is ook fijn je ogen te sluiten zodat de klanken je voornaamste zintuiglijke ervaring zijn.

Tussen niveau
Je kunt luisteren met je aandacht bij de muziek of klank terwijl je tegelijkertijd je aandacht bij je fysieke lichaam hebt. Het is alsof je hele lichaam luistert. Ook al weet je dat de klank door je oren en je hersencellen ontvangen wordt, kun je je voorstellen en voelen dat je lichaam de klank ook hoort. Ga na hoe het geluid vibreert en resoneert op verschillende plekken in je lichaam.

Geavanceerd niveau
Je kunt je lichaam als een sterrenhemel ervaren. Elke cel in je lichaam is een ster die licht uitzendt. Dit is geen metafoor, dit is een fysieke realiteit die van nature in je lichaam aanwezig is. Dit biologisch gebaseerde licht wordt ook wel biophotonen genoemd. Net als de vorige manieren van luisteren is je aandacht bij de klanken en je fysieke lichaam. Nu komt er bij dat je je lichaam als een sterrenhemel voorstelt. Terwijl je je lichaam als een hemel vol licht ervaart zal elke ster of cel in je lichaam de vibratie en vitaliteit van de klank op een veel dieper niveau ontvangen.

Torusveld Mens

Om dit meteen uit te proberen geef ik hierbij de suggestie om de derde opname met als titel "Torusveld" van deze pagina te beluisteren. Lees eerst de tekst die ernaast staat voordat je de sound healing gaat ervaren. Experimenteer met de verschillende manieren van luisteren, of neem die manier waar je je het fijnst bij voelt. Ik ben heel nieuwsgierig wat je ervaring is, wil je dat hieronder met me delen?

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.