Multidimensionaliteit

Wat is multidimensionaliteit nou eigenlijk? Deze vraag wordt me vaker gesteld. Het is een onderwerp wat mij mateloos fascineert, met als uitgangspunt dat niets wat bestaat statisch is. Het is een begrip wat je op verschillende manieren kunt uitleggen.
 
De wereld zoals wij hem waarnemen is een illusie. Alle materie bestaat uit trilling, vibratie. Er bestaan verschillende werelden met hun eigen frequenties, en hun heel eigen fysieke wetten van bijv. vorm, tijd en ruimte. Het frequentie niveau waarmee je je identificeert bepaalt welke realiteit je ervaart. Als je je alleen met jouw biologische realiteit identificeert zit je ‘gevangen’ in tijd en ruimte.
 

3de, 4de en 5de dimensie

Het is dus ook mogelijk om hogere dimensies te ervaren terwijl je tegelijkertijd een belichaamd bestaan leidt. Een van de toekomstige collectieve capaciteiten van de mensheid zal zijn om in de 3de en 4de dimensie te leven, in tijd en ruimte zoals we die kennen, en tegelijkertijd in de 5de dimensie te leven waar tijd en ruimte niet meer als beperkingen ervaren worden. Er zijn zoveel werelden en dimensies die op ons liggen te wachten tot wij zo ver zijn dat we ze kunnen waarnemen, en in staat zijn om op gelijkwaardig niveau samen te werken op een manier die iedereen dient.
 
Eigenlijk gaat dit artikel over iets wat we allang leven en wat iedereen kent, we geven het alleen niet persé een naam.
In andere dimensies vertoeven wordt dan aangeduid met; ik was weg, hij was ergens anders, ze heeft een lijntje naar boven, ik had geen lichaam meer, ik zag zoveel licht, ik voelde een aanwezigheid, ik voelde………vul het maar in. De gemakkelijkste manier om in andere dimensies te zijn, en wat voor de meeste mensen bekend is, is d.m.v. dromen, in gedachten of meditatie.
 
Het menselijke bewustzijn heeft de potentie om in te tappen op elke gewenste frequentie. In al die verschillende universa zijn we tegelijkertijd aanwezig met een deel van ons zelf. Onze ziel is gefragmenteerd. In onze, veranderende, 3 dimensionale (3D) wereld is het mogelijk deze andere delen van ons zelf bewust te beleven, omdat ons bewustzijn verankerd is in dit lichaam in 3D wat verbonden is met de aarde.
 

Nachtelijke ervaringen

Hoe je je multidimensionaliteit ervaart is voor iedereen anders en heel persoonlijk. Daar komt bij dat op dit moment de meeste mensen zich nog niet bewust zijn van hun escapades in verschillende dimensies. De nacht, en het moment voor je in slaap valt of ontwaakt, staat vaak garant voor multidimensionale ervaringen. Laat ik uitgaan van mijn eigen ervaringen.
 
Als ik in bed lig vlak voor ik in slaap val ontstaat er vaak een soort klik in mijn hoofd en zie ik beelden van geometrische vormen. Ik lig soms urenlang gefascineerd te kijken naar velden van pulserende gekleurde geometrische vormen waaruit weer nieuwe vormen ontstaan. Ook beelden van buitenaardsen in verschillende hoedanigheden zijn zichtbaar, waarbij ik soms het effect van hun lichtlichaam op mijn systeem voel.
 
PD_Kristal_01
 
Ik heb meerdere keren kristallen ontvangen in en uit een andere dimensie, in droombewustzijn. De kleuren, vormen, hun werking en straling zijn zeer bijzonder om te ervaren. De vorm en samenstelling van een kristal verandert zichtbaar als je het in je handen houdt bijv. Of er zijn meterslange stralen zichtbaar die het kristal uitzendt.
 
Het kan zijn dat ik achter mijn computer zit om een email te schrijven terwijl ik mezelf ervaar als een jonge sjamaan in opleiding op een eiland in de Pacific, een draak en een walvis. Dat wil ook zeggen dat ik alles van deze drie wezens (+ mijn 3D zelf = vier) tegelijkertijd ervaar. Dan bedoel ik de tijd-ruimte beleving, de dichtheid van hun dimensie, het gevoelsleven. Dat laatste met name van de jonge sjamaan, de enorme verbinding met, en liefde voor het woud en Moeder Aarde. Ik kan ook zomaar rustig zitten en ineens ben ik een enorme vogel die over een bepaald gebied vliegt omdat hij(ik) daar met energieën aan het werk is(ben). Dit alles ervaar ik met gewoon dagbewustzijn.
 

DNA

In ons menselijke systeem en DNA zit alle informatie, te wachten om ontsloten te worden. Je gevoel is de belangrijkste factor. Je rechter hersenhelft neemt het grote geheel waar via je gevoelslichaam. Via dit lichaam ben je verbonden met de aarde en alle levensvormen of manifestaties die er bestaan. D.w.z. planeten, sterren, zwarte gaten ….. Alles, want alle gemanifesteerde vormen hebben hun specifieke frequentie.
 

Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn is hierbij de sleutel. En het kan soms heel grappig zijn om een nieuw deel van jezelf dat je geïntegreerd hebt in je lichaam als een pasgeboren kind je ‘oude’ wereld verkent. Ik heb bijv. een tijdje geleden urenlang een bepaald loopje op mijn contrabas gespeeld en het voelde aan alsof ik voor het eerst ervoer hoe dit fysiek aanvoelde. Mijn vingers, mijn lijf, de trillingen van de snaren, de druk, fascinerend! Nog een keer, en nog een keer……..en nog een keer!
 
PD_Chakra
 
Als dit alles vrij nieuw voor je is kun je beginnen met je voor te stellen dat je grofstoffelijke lichaam omgeven en doordrongen is van verschillende lichamen die naar buiten toe steeds fijner en subtieler zijn van frequentie. Dit zijn je etherische lichaam, je emotionele lichaam, je mentale lichaam en je causale lichamen. Deze subtiele, of multidimensionele, lichamen vormen je grove lijf waar ze doorheen werken, en zitten in een ei-vorm om je grove lichaam heen. Je kunt mensen dus zien als staande, lopende, zittende gonzende eieren! En ieder staat vanuit zijn eigen energieveld, zijn ei, in verbinding met alles wat vibreert in de kosmos. Dus ook met alle andere aspecten van je ziel die in andere dimensies leven. Of je, en in welke mate, je ze kunt ervaren hangt af van je frequentie (of bewustzijn), hoe oud je ziel is, in hoeverre je gegrond bent en je je andere zielsaspecten belichaamt.
 

Geluid

En ik kan niet anders dan dit artikel beëindigen met mijn favoriete onderwerp: Geluid. Omdat dit bij uitstek het middel is om contact te maken met alle delen van jezelf in andere dimensies. Geluid draagt bewustzijn, en is in wezen multidimensionaal. Ons proces van wakker worden en weer heel worden kan aanzienlijk ondersteund en versneld worden door met geluid of klank te werken. Wil je hier meer over weten of leren, kijk dan op de ‘activiteiten’ pagina van deze website voor de eerstvolgende training.
 
Geraadpleegde bron: A Hathor’s message through Tom Kenyon

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.