Original Play – Authentiek Spelen

Ik wil hierbij een statement maken: Spelen is Goddelijke Liefde in Actie.
 
Met spelen bedoel ik letterlijk rollebollen, buitelen, uitdagen, schateren. Ik zag laatst een filmpje van Linda Copley, die er een heel levenswerk van maakt. Ze speelt 1 op 1 met straatkinderen, gevangenen en teenagers.
Er zijn slechts 2 regels;
1. it’s your job to keep me safe
2. it’s my job to keep you safe
 
Er zijn geen labels, en geen voorwaarden. Daarmee wordt bedoeld dat niemand wordt buitengesloten, en het maakt niet uit wie je bent en waar je vandaan komt. Het is gebaseerd op het gegeven dat competitie in de basis niet natuurlijk is voor mensen, en dat het teveel ten koste gaat van onze levensvreugde en kwaliteiten. Linda zegt: ‘ We are Divine Spirits, there are no conditions under which the experience of play happens, it just is. It’s inclusive, non competitive, and safe. The benefit to the human race is massive.’
 
images
 
Ze noemt deze manier van spelen ‘ Original Play’, wat je kunt vergelijken met jonge dieren die door te spelen met elkaar gezond kunnen opgroeien. Het is belangrijk voor hun fysieke ontwikkeling, voor hun zenuwstelsel, het is goed voor het immuunsysteem, het is een natuurlijke manier om conflicten op te lossen, en om nieuwkomers in de groep te verwelkomen. Bovendien is het een enorme stimulans voor je creativiteit en voor heling. Je kunt jezelf zijn zonder in competitie te zijn. Sterker nog, eventuele angst en agressie worden minder doordat er respect voor de ander, en veiligheid is.
 
Voor onze toekomst is het belangrijk om andere manieren te vinden om conflicten op te lossen. Nu zie ik niet meteen voor me hoe dit bijv. op een klimaattop toegepast kan worden. Of wacht, ik zie het wel. Een vergaderzaal met matten op de vloer. En als de verschillende ministers van milieu er niet uitkomen in de onderhandelingen wordt er een time out gegeven om even de vloer op te gaan om te stoeien. Uit dat hoofd en in het lijf, zodat mensen direct weer gaan voelen. Wow, ik ben heel benieuwd wat dat teweeg zal brengen.
 
Je kunt bij jezelf beginnen. Ik ging een paar weken geleden een avondje dansen, en had geen idee wat te verwachten. Tot mijn grote blijdschap kwam ik terecht in een groep mensen die heel open en respectvol waren. Het kind in mij reageerde onmiddellijk toen meerdere malen iemand mij uitnodigde om te spelen. Als je weet dat ik normaal gesproken niet zo te porren ben om samen met een partner te dansen, kun je je voorstellen wat een verbazing en lol ik had mezelf ineens rollend over de vloer te bevinden, mijn mededanser incluis.
 
Wat er in feite gebeurt is dat je helemaal jezelf kunt zijn, in verbinding met jezelf en de ander, je expandeert. Dat noem ik Liefde. En ik vind het fantastisch dat ik deze manier van zijn steeds meer ervaar in mezelf en in mijn omgeving.
 
Je kunt het filmpje van Linda hier bekijken (even scrollen)

Ik wens jullie een licht, helder en speels 2016!

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.