Het Paradigma van je Natuurlijke Innerlijke Kind

Paradigma, ik zoek het op in de dikke van Dale. Het betekent; voorbeeld, model.

Het innerlijk kind is een verzamelnaam voor het kind in jezelf, dat bestaat uit de ervaringen van het kind dat je was in dit leven, en in alle parallelle levens, plus het pure onbeschreven blad, vrij van alle indrukken, wat in verbinding staat met de Bron in jezelf. Het eerste is het verwonde innerlijke kind, het kind met de indrukken die niet of niet goed verwerkt zijn. Het laatste noem ik het natuurlijke of magische innerlijke kind.

(NB: Voor wie het begrip innerlijk kind nieuw is, op de home pagina van mijn website www.pinkdragon.nl kun je verschillende artikelen vinden die over het innerlijk kind gaan.)

 

Nieuw bewustzijn

Ik heb sterk het gevoel dat er nieuw bewustzijn mag komen op hoe we collectief het begrip innerlijk kind zien en ervaren. Waar tot nu toe vooral de nadruk gelegd werd op het helen van het verwonde innerlijke kind, zou ik hierbij graag een lans willen breken voor het natuurlijke, of magische innerlijke kind. Ik wil graag een pleidooi houden, én een oproep doen, voor het leven van je natuurlijke magische kind.

Waarom? Omdat hier de oplossing ligt voor onze groei en vitaliteit, en onze oorspronkelijke creativiteit. Omdat we van hieruit, vanuit het leven van ons magische natuurlijke innerlijke kind, onszelf en de wereld om ons heen weer opnieuw kunnen uitvinden. We hebben hem of haar heel hard nodig! Oude waarden en zekerheden gelden niet meer in deze Nieuwe Tijd.

elfje

 

De kunst is om met dit magische innerlijke kind verbonden te zijn, juist als je omgeving je daartoe NIET uitnodigt. Ik hoor wel vaker terug van mensen; oh, ik voel mijn innerlijk kind helemaal als ik met mijn kinderen speel en zing. Dat is heel mooi, want dit is een manier om je verbinding met je innerlijk kind te her- en erkennen, en sterker te maken.
Maar hoe is het met deze verbinding als je op je werk bent? Als je in de trein zit tussen allemaal onbekenden? Als je je in een discussie of conflict bevindt? Als je spreekt voor een groep mensen, of leiding geeft aan een groep mensen? Of als je gewoon op een plek bent waar je je wat minder op je gemak voelt?

Kijk en VOEL wat er in zo’n situatie innerlijk gebeurt. Misschien kun je je natuurlijke innerlijke kind niet altijd voor de volle 100% leven. Waar het om gaat is; ben je in contact, en houd je rekening met hem of haar?

 

Perspectief

Voor alle duidelijkheid, dit is geen pleidooi om je verwonde innerlijke kind aan de kant te schuiven. Ook nu geldt nog steeds dat de mate waarop je jezelf kunt zijn naadloos samenhangt met de mate waarin je innerlijk kind geheeld is. Er is in het verleden, terecht, de nadruk gelegd op de verwondingen van het innerlijk kind en het helen daarvan. De tijden en energieën zijn echter veranderd. Wat ik beoog met dit blog is je uit te nodigen om je perspectief te verplaatsen. Om bewust vanuit het perspectief van je magische innerlijke kind te leven, zodat je zijn of haar kwaliteiten tot je beschikking hebt, terwijl je tegelijkertijd alle gevoelens en emoties van je verwonde kind erkent, zonder deze uit het oog te verliezen.

 

Bommetje

Levensvonk

Dit natuurlijke magische kind dat zich verwondert, verrukt is, op ontdekkingstocht gaat, nieuwsgierig en spontaan is en in het NU leeft, is de meest creatieve en herscheppende energie die je bezit. Verwondering en nieuwsgierigheid zijn de levensenergie, de levensvonk die ons voortdrijft op onze weg door het Leven, en die onze horizon voortdurend verbreedt. Ze zijn onmisbaar voor onze groei en vitaliteit, en van fundamenteel belang voor de creatieve denker. En dat is de essentiële kwaliteit die we NU nodig hebben. We lopen vast op de oude manier van zijn en denken, en daarom zijn de kwaliteiten van ons magische natuurlijke kind super belangrijk in deze tijd.

 

‘Jahaa, ik weet wel dat een verwond kind in me zit, dat is oud nieuws’, hoor ik vaker, terwijl problemen van allerlei aard, fysiek, emotioneel of spiritueel zich blijven herhalen en opstapelen. Dat wil zeggen dat er nog steeds een innerlijk kind om aandacht blijft vragen omdat bepaalde pijn of angst nooit of nog niet voldoende geuit of verwerkt is. Deze energie blijft proberen zich te bevrijden zolang je deze niet bewust erkent en doorvoelt. Je reageert dan op situaties die op dit moment gebeuren vanuit het verleden, omdat je niet volledig aanwezig kunt zijn.

Die onverwerkte emoties kunnen in je onderbewustzijn zitten en op verrassende momenten omhoog komen. Het kan ook zijn dat je je bewust bent van wat er speelt in je verwonde kind maar misschien ben je gewoonweg nog niet in staat geweest echt contact met hem of haar te maken, met zijn of haar pijn, met haar moeheid, zijn boosheid, haar frustratie of angst te zien, te horen en te voelen.

 

Als dat moment er is, en je in staat bent er liefdevol bij aanwezig te zijn, zonder oordeel, zonder iets op te willen lossen, dan kan je magische kind naar voren komen. Dat is alles wat nodig is. Want ze zijn beiden, het natuurlijke kind en het verwonde kind, tegelijkertijd in jou vertegenwoordigt. En er vindt constant een uitwisseling plaats tussen deze twee.

eenhoorn

Kijk naar de kinderen van nu, speel met ze, praat met ze, ben een met hen, en voel je magische kind wakker worden. Hij of zij is je paradigma, je voorbeeld, voor deze Nieuwe Tijd.

 

Wil je hier meer over weten, of wil je leren hoe je verbinding met jouw magische innerlijke kind kunt maken, neem dan contact met me op en stuur een mailtje naar info@pinkdragon.nl

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

2 gedachten over “Het Paradigma van je Natuurlijke Innerlijke Kind”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.