Wat is jouw verhaal?

Verhalen, stories, zijn altijd belangrijk geweest voor mensen. Om kennis, liefde en wijsheid over te brengen van generatie op generatie. Verhalen zijn hot op social media. Je kunt elk moment van de dag zien en horen wat iemand doet, vindt en meemaakt. Want we zijn geïnteresseerd in de hoofdrolspeler, wat voor mens steekt erachter?

Veiligheid

Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal. Dat kan mooi zijn en minder mooi, het is maar net hoe je er naar kijkt. Wat het doet is dat we ons veilig gaan voelen in dit verhaal, zelfs als het geen leuk verhaal is. Dit is je referentie, dit is wie je bent en waarom je geworden bent wie je bent.

Ongemak

Je hebt altijd een keuze om in het verhaal te blijven waar je in zit, of om een stap te zetten op onbekend terrein. Dat is niet goed of fout, het is wat het is. Als je wilt groeien zit hier een valkuil. Want als je die stap wilt zetten vraagt het van je dat je bereid bent om je ongemakkelijk te voelen. Dit hoort er bij, en als je dit weet dan kun je er rekening mee houden. Misschien voel je angst want je mist houvast en je weet niet wat er gaat gebeuren.

 

Leven vanuit je verlangen

En precies dit, deze angst, dit niet weten, maakt dat we zeggen; 'ja maar, ...............(het komt nu niet uit, ik voel me niet lekker, het is te duur, ik ben niet goed genoeg, ik heb geen energie, ik zie er niet uit, wat zullen ze van me vinden enz.)' Je bent uniek, je hebt een uniek verhaal. Laat je (oude) verhaal je er niet van weerhouden om dat te doen waar jij vleugels van krijgt. Het gaat over leven vanuit je verlangen in plaats van of er wel of geen geld is, of je tijd hebt, en of je gezin en partner het een goed idee vinden wat je doet.

Zelfliefde en zelfleiderschap

Essentieel hierbij is zelfliefde en zelfleiderschap. Geef je jezelf toestemming om te zijn wie je bent, en de dingen op jouw manier te doen? Hoe zie je jezelf? Hoe ga je met jezelf om? Hoe ga je met andere mensen om? Wat is de valkuil waar je elke keer weer instapt? Wat laat je steeds weer gebeuren? Is er iets of iemand in je omgeving die je als excuus gebruikt om dingen niet te doen? Herken je het, en nog belangrijker, erken je het? Wat doe je ermee? Dient het je nog?

Een nieuw verhaal

Je kunt een nieuw verhaal kiezen. Het is altijd spannend om een stap buiten je comfortzone te zetten. Maar kleine stapjes zijn ook stappen. En als je moeite hebt met dingen uit het verleden, je oude verhaal, zoek dan professionele hulp van iemand, of misschien wel van meerdere personen, die je kunnen helpen. Zodat je jezelf niet meer in de weg zit, en jij en jouw wereld lichter worden.

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.