Pink_Dragon_logo-def Ervaringen Masterclass Helen met Klank

Masterclass_Munnikhof_02

Een deelnemer aan de 2-daagse Masterclass Helen met Klank staat onder de top van de piramide in de Munnikhof in Gendt en wordt uitgelijnd, er zijn mooie orbs aanwezig!


In een prachtige omgeving, zorgvuldig gekozen en afgestemd op de workshop, biedt Rozemarie Heggen met haar masterclass een bad van verfijning en afstemming.
Het was voor mij een diep helende en verrijkende ervaring.
Rozemarie weet van begin tot eind een veilige sfeer te creëren. Ze geeft duidelijke uitleg en informatie. Er is een mooie opbouw in haar programma, waarbij er steeds het gevoel is dat er genoeg tijd is, terwijl er evengoed toch veel gedaan is met elkaar. Rozemarie heeft daarbij oog voor wat eenieder in de groep in zijn of haar proces nodig heeft en ziet ook de overeenkomsten onderling.

Haar visie op co-creatie in de nieuwe tijd, en op de rol van het innerlijk kind en heling met klank is uniek. Wat zij hierin voor zichzelf heeft ervaren en doorgewerkt, deelt zij nu met anderen. Voor mij was dit precies wat ik nodig had (terwijl ik van tevoren niet zo duidelijk wist, dat dát het was wat ik nodig had).
In verfijning, met humor, schept Rozemarie voorwaarden en ondersteuning in diepe helingsprocessen van het meest kwetsbare deel van het innerlijk kind. Dit heeft me diep aangeraakt, en meteen daarna heeft het me juist zoveel lichtheid en speelsheid terug gegeven. Dat was een groot geschenk.

Ik voel nu dat ik mezelf meer kan dragen vanuit mijn eigen basis. Deze basis heeft zich verder kunnen verdiepen en verstevigen.
Juist ook die meest kwetsbare innerlijk kind delen kunnen nu meer die bedding in mezelf ervaren en voelen zich meer gedragen in het geheel. Dat geeft aarding, vertrouwen, veiligheid, verzachting, ondersteuning.

Door de bevestiging van eigen kwaliteiten in het werken met klank ervaar ik meer zelfvertrouwen en een steviger gevoel in mezelf.
Er is meer (basale) levensvreugde, levensenergie, optimisme. Pure blijheid om mijn eigen uniekheid, en daarmee mijn bijdrage aan het geheel. Dat werkte nog weken na de masterclass door en lijkt een blijvende verandering te zijn.

Je kunt zeggen dat Rozemarie je helpt met verder indalen, zodat je nog meer jezelf kunt zijn en nu echt kunt gaan manifesteren met alles wie je (hier) bent.
Veel goeds en liefs en alle succes met je mooie werk!
Saskia


Rozemarie weet als geen ander een veilige sfeer te scheppen.
Haar oefeningen waren to the point, en afgestemd op wat leefde in de groep. Daardoor kon ik me openen voor diepe gevoelens van het innerlijk kind in mezelf. Ook haar bijzondere fijngevoeligheid gaf mij ruimte te zijn wie ik ten diepste ben. Het diepe contact met mezelf bleek de basis te zijn voor het geven van een healing. Het was prachtig en bijzonder om iedereen een healing te zien geven en om die te mogen ontvangen van een cursist. Ontzettend bedankt Rozemarie, de workshop was een keerpunt in mijn leven!
liefs, Enny


Het was een geweldig weekend. Hoewel ik mezelf als geremd zie op het gebied van de stem, heb ik tijdens het weekend niets, of niet veel van deze remmingen en oordelen gemerkt. De eerste dag was voor mijn gevoel luchtig en gemakkelijk. Ik vond het leuk. Ik vond vertrouwen in mijn stem en in wat er gebeurde, wat ik kon geven en ontvangen.

De tweede dag was ineens heel diepgaand. Kennelijk was die eerste dag daar toch een voorbereiding naartoe, hoewel ik me dat niet bewust was. Er kwamen in de ochtend al diepgaande gevoelens van angst, die ik wel ken uit mijn leven. Oude pijn.
De uiteindelijke klankheling in de middag was geweldig, zowel het geven als het ontvangen.
Bij het geven was ik volledig aanwezig bij wat ik aan het doen was. Vooraf was ik misschien bang geweest me te laten afleiden door het feit dat anderen luisterden en keken, maar dat was niet zo. Ik deed wat ik moest doen, en het was helemaal goed.
Het ontvangen was een gelukzalige ervaring, openend. Hoewel meteen erna wel heftige emoties vrij kwamen. Ik weet wel dat de stem diepgaand kan zijn, maar zo’n diepgang had ik niet verwacht.

Ik vond jouw begeleiding geweldig. Jouw voorstellen waren duidelijk, in een contact met de groep. Er sprak vertrouwen uit jouw houding, een vertrouwen in ons, en hoe wij met onze eigen emoties omgingen. Je kon gebeurtenissen in een kader plaatsen waardoor het duidelijker werd, en er meer begrip ontstond.
De locatie en verzorging waren prima.
Dank je wel voor dit prachtige weekend.
Hartelijke groet, Marie-Louise


'Het was precies wat ik nodig had. Ik ben weer helemaal in mijn kracht gekomen'.
Petra


Het was een mooi weekend met z’n allen. Het was zeer intensief, de tijd vloog voorbij. Ik was wel na het weekend behoorlijk moe. Maar dat is niet zo gek. De plek was heel mooi. Er is goed voor ons gezorgd. De lunch was erg lekker.

Je bent duidelijk en hebt ons goed begeleid. Zowel met de hele groep werken, maar ook 1 op 1 was fijn om te doen. Het was ook fijn even met jou te werken.
Iedere dag ben ik wel bezig om met aandacht naar mijn buik te gaan, wat ik nog wel meer ga doen.

Ook heb ik met een paar bekenden mogen werken met klank en dat was bijzonder.
Even was het eng, maar als ik uit mijn hoofd ben gaat het als vanzelf.

Een leerzame en fijne workshop met een klankbad als afsluiting. Heerlijk! Ik ben blij dat ik erbij was.
Liefs, Linda


Pink_Dragon_logo-def Ervaringen Workshop Helen met Klank

Muziek maken in verbinding met je Zelf, in al je lagen

Bedankt voor de prachtige workshop!!
Ik heb er enorm van genoten en heb zoveel geleerd en ben zo geïnspireerd door wat je hebt gedeeld met ons! Nou, mijn feedback is dus alleen maar positief haha. Ik vond alle onderdelen erg mooi. Wat me is opgevallen is de opbouw van de dag, die vond ik heel goed. Steeds een stapje verder, maar heel erg in de flow van wat er ontstond. Vond ik heel mooi om te zien ook, dat je steeds zo afstemde op ons als groep en individueel.
Ik vond de oefeningen dus ook heel fijn, van speels en voorzichtig tot echt soundhealing-les. Mooie combi. Ik vond dat je met veel lichtheid, speelsheid en humor ons begeleidde. Maar ook heel duidelijk en krachtig als een situatie daarom vroeg.

En ook de uitleg over de tijd waar we in leven en alles wat je vertelde over klank en muziek, heel interessant. Je verontschuldigde je een paar keer voor de "praat" gedeeltes van de dag, maar ik vond het juist heel goed dat je veel uitleg gaf. Dat maakt dat je als cursist ook weet wat je doet en waarom. Stukje achtergrond en informatie doet ook veel met je als deelnemer. Geeft houvast.
Ik vond je heel bezield en gepassioneerd over klank en alles wat je doet, dat was heel fijn en mooi om te zien. En de afsluiting met jouw klanken, lekker liggen en genieten en je laten onderdompelen in klank, helemaal super. Ik wens je heel veel succes en hoop dat je nog heel veel meer mensen gaat inspireren!
Liefs Heleen


Ik heb de kracht van klank mogen ervaren! Tijdens het geven van een korte healing aan een andere cursist werd ik intuïtief geleid en voelde ik een enorme energie door mijn hele lijf gaan. Het klank maken ging als vanzelf vanuit mijn hart voor de ander, terwijl klank maken vooral met stem iets is waar ik normaal gesproken nog best een remming op voel.
Kiki


De workshop Helen met Klank was een bijzondere ervaring. Het openen van het bewustzijn voor alle dimensies geeft me een gevoel van ruimte en zuivere berglucht. Ik word gewaar dat de wereld veel groter is dan ik gewoonlijk denk. Ondanks het geworstel om mijn denkende onzekere en oordelende hoofd erbuiten te houden, heeft mijn intuïtief zingen voor het hoogste goed van Paula onverwacht en ongekend effect. Ze ervaart diepe troost en pijn gaat over. Het zingen van Rozemarie opent boven mijn hoofd een energie van zingende engelen die naar binnen stroomt. Tijdens het klankbad probeert Rozemarie me met bijzondere klanken wakker te maken. Ik wil wakker worden, die keuze heb ik al gemaakt. Ik weet niet hoe diep ik nog in slaap ben. Maar ik ben blij met wat er wel is.
Ton


Het was een heel fijne dag! Ik heb weer nieuwe dingen ontdekt in en over mezelf, en vond het hartstikke mooi hoe je de dag leidde. Ik voelde me veilig bij je en heb erna heerlijk geslapen.
Paula

Workshop Helen met Klank
Workshop Helen met Klank

Pink_Dragon_logo-def Ervaringen Workshop Helende Klanken

Niet wetend wat ik ervan verwachte, maar bijzonder nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren, heb ik met verbazing geluisterd, gevoeld en ervaren wat er met een contrabas energetisch wakker en losgetrild kan worden. Om het dan met hetzelfde instrument liefdevol en vrij gemakkelijk in te laten dalen en volledig een te laten worden met je zijn.
Voor mij waren het mooie reizen naar vaak bekende maar soms ook nieuwe plekken. Die door het op deze manier te ervaren nog meer in ons fysieke "zijn" voelbaar gemaakt werden.
Ook was het weer een bevestiging dat je soms geen ( weinig) woorden nodig hebt.
Het was een heel bijzondere middag en ik wil Rozemarie en de andere deelnemers van de groep nogmaals bedanken voor het neerzetten van een geweldig mooi energieveld.
Jacqueline


Ik heb volop genoten van de workshop, en WAUW wat dit met je doet, ik voel me zo anders, veel meer energie en blijer, veel meer IK BEN kracht.
 
TOP!!!!
 
een heel groot compliment voor Rozemarie, wat een bijzondere gave!
Knoevel,
 
Tonnie


Ik heb op 22 december 2012 mogen deelnemen aan een workshop Helende Klanken van Rozemarie Heggen. Ik probeer altijd in één woord te komen tot de essentie maar dat is in dit geval moeilijker. Woorden als onder andere prachtig, mooi, liefdevol, respectvol, verbazingwekkend en bijzonder horen hier namelijk allemaal bij.
Het was een middag waarin op zeer korte tijd een gevoel van eenheid teweeg werd gebracht in een groep waarin de afzonderlijke deelnemers elkaar (grotendeels) niet kenden. Alleen dat al was van grote waarde om met nog meer bewondering te kijken, te voelen, te horen en te beleven wat Rozemarie allemaal voor elkaar kreeg met haar helende klanken.
Want helend mag je deze klanken absoluut noemen. Niet dat je direct een beleving hebt die als 'wonderbaarlijke genezing' gezien mag worden. Maar je voelt wel dat er een liefdevol zaadje is geplant dat ontkiemt in de dagen en weken erna. Rozemarie heeft een geweldig mooie band met haar instrument. Het is net alsof de chemie tussen hen beiden een liefdevolle deken van heling over je heen werpt. En daarbij weet Rozemarie met de juiste bewoording de essentie te raken om je bewustwording in gang te zetten. Kortom: Een aanrader voor één ieder die zijn ontdekkingsreisje op Moeder Aarde serieus neemt.
Jean


Helende Klanken, dat wilde ik graag voelen.
De beginklanken zijn heel laag, ik voel ze door mijn hele lijf.
Dan worden de tonen lichter, jouw stem komt erbij en dan is daar plots de ontroering.
Tranen, ik laat het gebeuren, het voelt...... verzachtend, helend.
De ontroering ebt weg , dan volgen nog enkele lage tonen, ik ga rechtop zitten en voel me in mijn kracht gezet.
Een unieke ervaring, dank Rozemarie.
Christie


De workshop helende klanken vond ik een bijzondere ervaring.
 Een hele fijne eenheidssfeer in een veilig voelende verbondenheid met moeder aarde. De feedback/tips die je gaf op wat er gebeurde in ieders systeem was helder en voor mij prettig om te weten.
Ondanks, in eerste instantie, innerlijk verzet vanuit mijn mind kon ik me op een gegeven moment toch eraan overgeven.
 Ik kon voelen dat de klanken ook blokkades/pijnstukken/angst aantrillen, wat vervolgens in beweging wordt gezet om gehealed te worden.
Wat was de combinatie zang en contrabas prachtig en heel ontroerend ( kippenvel moment ). 
Tijdens de laatste healing, bij een ander uit de groep, ontstond er een soort overgave waarbij ik geen "toeschouwer" meer was maar 1 werd met de klanken.
Ik had niet verwacht dat het zo diep kon raken. 
Heel veel dank hiervoor, dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Liefs,
 Nancy


De workshop ‘Helende Klanken’ van Rozemarie vind ik zo bijzonder dat ik graag mijn ervaringen met de lezer wil delen.
Na een korte meditatie, speelde Rozemarie eerst een stuk voor de groep.  Vervolgens was er gelegenheid om een persoonlijk thema in te brengen.
Ook ik bracht mijn thema in, en ging in het midden van de ruimte zitten, waarna Rozemarie speciaal voor mij helende klanken maakte op haar contrabas.  Ik kon de trilling van de klanken heel duidelijk voelen op verschillende plekken in mijn lichaam, en kreeg tegelijkertijd ook inzichten m.b.t. mijn thema….
Duidelijk was dat de thema’s die door de afzonderlijke deelnemers werden aangereikt  ook een ‘gemene deler’ hadden. Voor mijn gevoel zit je nooit toevallig als groep bij elkaar….
Dit maakte dat alle ‘afzonderlijke’ stukken muziek die Rozemarie speelde ook bij de andere mensen in de groep iets aanraakte.
Ik mocht deze middag  vanaf de eerste tot en met de laatste noot, ervaren als één healing.
Dankjewel!
Gerdie