Zo boven zo beneden, aarding en ascensie

Wat betekent ascensie eigenlijk? Iedereen heeft er wel een voorstelling bij. Het woordenboek zegt: Ascenderen is opklimmen, omhoog gaan. In dit blog ga ik het hebben over klimmen in bewustzijn, en wat dat met je lichaam te maken heeft.

We hebben vaak een behoefte om omhoog te reiken, zeker als hooggevoelig mens, en als Nieuwe Aarde mens. Want je weet nog hoe het 'daar' is, hoe fijn het daar is. En hier op Aarde; misschien vraag je je wel eens af waarom je hier wilde zijn. Het is vaak chaotisch, het voelt niet veilig, je herkent jezelf niet in mensen, in hoe ze denken, wat ze belangrijk vinden, en in hoe ze met elkaar en met de Aarde omgaan. Het maakt dat je bijna als vanzelf uit je lichaam gaat. Dit is zo'n automatisme dat je het doorgaans niet eens in de gaten hebt. Ik heb mezelf bijvoorbeeld altijd als goed geaard ervaren. Totdat een terloopse opmerking van iemand, die niet eens tot mij gericht was, me in een flits deed beseffen dat ik meer buiten mijn lichaam vertoefde dan ik door had.

De lagere chakra's als drijvende kracht

Het gaat vooral om de lagere chakra's, die oer-basis in ons. Het Wortel Chakra waarmee je je letterlijk met de Aarde verbindt. En het Sacraal Chakra waarmee je een relatie aangaat met jezelf en met de mensen om je heen, waar je creativiteit  en vuur samenkomen om te manifesteren. Hier zit zo'n enorme potentie, deze lagere energie centra zijn een drijvende kracht achter je welzijn en groei op alle gebieden. Hoe meer je in je lichaam, in deze lagere chakra's aanwezig bent, hoe beter je gronding en je verbinding met de Aarde is. Dit maakt je vitaal en energiek, wat essentieel is voor je ascencie.

Rozemarie Heggen

Zo boven, zo beneden

Ben je hoogsensitief, of een starseed en super empathisch? Laat dit geen excuus zijn om niet goed te aarden. Als je niet thuis bent in je lichaam dan kan het zijn dat er andere ( negatieve) entiteiten deze leegte komen opvullen. En dit maakt dat je nog meer uit je lijf wilt gaan. Soms vinden mensen het moeilijk om te aarden omdat ze bang zijn dat ze dan de connectie met de hogere dimensies kwijt raken. Maar niets is minder waar, het is juist andersom, zo boven zo beneden. Hoe meer je geaard bent en je comfortabel voelt in je lichaam, hoe meer je in staat bent om bewust in andere dimensies aanwezig te zijn, en via je hogere dimensionale aspecten informatie op te halen. Dit betekent deze aspecten integreren in je lichaam zodat je dit licht letterlijk kunt belichamen, want je kunt deze energieën nu dragen. Zo hoog als we willen ascenderen, zo diep moeten we ons met de Aarde en ons lichaam verbinden.

Het is dan ook nodig om je lichaam, je voertuig, te kennen. Om te begrijpen hoe je het kunt activeren, hoe het fysiek werkt, en hoe de verschillende energieën erdoorheen stromen. Fysieke beweging helpt hierbij, en dit is o.a. waarom yoga is uitgevonden; om je lichaam te openen, om bewustzijn over je lichaam te hebben, en om je mind te trainen.

De Aarde is je vriendin

We zijn spirit in een fysiek lichaam. Het kan een overlevingsmechanisme zijn om uit je lichaam te gaan door opgedane ervaringen. Daarbij kan de Aarde onveilig voelen vanwege bepaalde energieën van opgelegde programma's of mensen. Maar de Aarde zelf is je vriendin. Ze kan je voeden, overtollige energieën van je opnemen, en verse energie naar je toesturen. Net zoals je lichaam je vriend kan zijn, mits je er voor open staat. En dan kun je gaan manifesteren en je creaties de wereld insturen.

Thuiskomen in je lichaam

Wil je echt thuiskomen in je lichaam? Kom dan op 6 juli naar "Kom Thuis in Jezelf en je Lichaam" - playshop Multidimensionaliteit en Klank. Je landt meer in je lijf door klanken te maken, te bewegen, of op een andere manier creatief bezig te zijn. Terwijl je tegelijkertijd spelend vanuit je innerlijke kind delen van jezelf uit andere dimensies ophaalt. Je kunt hier alle informatie lezen waaronder ervaringen van deelnemers aan eerdere workshops. Geef je op en stuur een mail naar info@rozedraak.nl,

hart- en buikgroet,
Rozemarie

Ps 1 Heb je vragen hierover? Wil je weten of deze playshop voor jou is? Zijn er andere vragen waar je al langer mee rond loopt wat betreft je fysieke en mentale gezondheid? Daarvoor bied ik vrijblijvend een gratis sessie aan per Skype van 30 minuten waarin je al je vragen kunt stellen. Ik zal je minstens 2 gouden tips geven waar je gegarandeerd in de praktijk mee aan de slag kunt, zodat je vandaag nog meer ontspanning, rust en veiligheid in jezelf kunt ervaren. Je kunt mailen naar info@rozedraak.nl voor een afspraak.

Ps 2 Heb je mijn gratis Chakra Healing sounds al ontvangen? Nee? Je kunt ze hier aanvragen. Het zijn 3 verschillende opnamen voor het wortel-, sacraal-, en het zonnenvlecht chakra.

Ps 3 Mijn gratis e-book met "5 Gouden Tips om op elk moment rust te vinden in je lijf" kun je hier aanvragen.

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

2 gedachten over “Zo boven zo beneden, aarding en ascensie”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.